Reply
Established Member
thegardentool
Posts: 17
Registered: ‎05-29-2010
0

Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?

I had some credit troubles in the past but still have a low-limit Chase credit card I've had since 2005 that is in good standing with no lates and never has carried a balance so always 0% ulitiziation.  It is my only current good standing line of credit and Chase has never reported it to Experian.  My Experian score is very low in comparsion to the other two because of it, usually 100-150 points below since it reports no good lines and the last lender pull I had I got no score because nothing was reported in past 6 months.

 

Anybody have any experience with calling up Chase asking them to start reporting a credit line to all three CRAs? 

Regular Contributor
gymbo731
Posts: 219
Registered: ‎01-04-2010
0

Re: Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?

Chase automatically reports my accounts to all three. I don't know why they wouldn't. I think you should call them and tell them and maybe they can do something.


Starting Score: 640
Current Score: 744
Goal Score: 800


Take the FICO Fitness Challenge
Senior Contributor
O6
Posts: 3,626
Registered: ‎10-13-2009
0

Re: Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?


gymbo731 wrote:

Chase automatically reports my accounts to all three. I don't know why they wouldn't. I think you should call them and tell them and maybe they can do something.


+1

 

Mine have always reported to all three.  Is it possible you once disputed the tradeline and EX has blocked it from appearing?

IAALBNYL
Established Member
thegardentool
Posts: 17
Registered: ‎05-29-2010
0

Re: Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?

No I have never messed with this tradeline.  I'll give Chase a call later today to see what they can do.  It would really help and get me pretty close to 700 across the board. :smileyhappy:

Frequent Contributor
austinguy907
Posts: 296
Registered: ‎03-03-2008
0

Re: Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?

As much as I hate Chase they do manage to be prompt on reporting!  Never missed a month reporting a balance.  If you're not using it though they might not report it :smileywink:

Scores by lender CLI requests 4/15/14: EQ 760 / TU 755 / EX
------------------------------------------------------------------------------------
Scores by lender 4/25/11: EQ 705 / EX 743 / TU 735
Mortgage closed 5/20/2011!
Established Member
thegardentool
Posts: 17
Registered: ‎05-29-2010
0

Re: Is it possible to get Chase to report to all 3 CRAs?

I called Chase and the representative said she would submit a dispute to the corporate office to have them see about having it to start reporting on Experian.  Not sure why all the trouble but yeah she said if it was reporting on TU and EQ it should have already been reporting on EX too.

 

I should have a letter of the outcome in the next 10 days or so.  Hopefully this will help bump all my scores closer to 680s or above.  Other two were high 660s with lender pull in May before I had some derogs removed but EX was still high 500s. :smileysad:


myFICO is the consumer division of FICO. Since its introduction 20 years ago, the FICO® Score has become a global standard for measuring credit risk in the banking, mortgage, credit card, auto and retail industries. 90 of the top 100 largest U.S. financial institutions use the FICO Score to make consumer credit decisions.

>> About myFICO
FICO Score - The Score that matters
Click to Verify - This site chose VeriSign SSL for secure e-commerce and confidential communications.
Fair Isaac Corporation is a BBB Accredited Financial Service in San Rafael, CA
FOLLOW US Social Media Facebook Twitter Pinterest Google+